SEKK - Encyklopedie laboratorní medicíny pro klinickou praxi 2012

Asparagin

Asparagin



S_Asparagin

Asparagin (S; látková konc. [µmol/l] *)

P_Asparagin

Asparagin (P; látková konc. [µmol/l] *)

U_Asparagin

Asparagin (U; látková konc. [µmol/l] *)

DU_Asparagin

Asparagin (dU; látkový tok [µmol/d] *)

CSF_Asparagin

Asparagin (Csf.; látková konc. [µmol/l] *)


Asparagin (S; látková konc. [µmol/l] *)

Asparagin (S; látková konc. [µmol/l] *)
00882

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Před analýzou sérum deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
2 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.


Viz též:
Asparagin
S
*
Látková koncentrace



Asparagin (P; látková konc. [µmol/l] *)

Asparagin (P; látková konc. [µmol/l] *)
00880

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou
Pokyny k odběru vzorku:
Vhodným antikoagulans je heparin, EDTA. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Separaci plazmy centrifugací provést co nejdříve. Před analýzou plazmu deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
2 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat po odseparování plazmy, vzorek zamrazit.


Viz též:
Asparagin
P
*
Látková koncentrace



Asparagin (U; látková konc. [µmol/l] *)

Asparagin (U; látková konc. [µmol/l] *)
00886

Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
2 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.


Viz též:
Asparagin
U
*
Látková koncentrace



Asparagin (dU; látkový tok [µmol/d] *)

Asparagin (dU; látkový tok [µmol/d] *)
00876

Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
2 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.


Viz též:
Asparagin
dU
*
Látkový tok



Asparagin (Csf.; látková konc. [µmol/l] *)

Asparagin (Csf.; látková konc. [µmol/l] *)
00874

Materiál: Likvor
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Zabránit příměsi krve. Delší transport v chladu. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 24 h při doporučené teplotě 4°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
2 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.


Viz též:
Asparagin
Likvor
*
Látková koncentrace