SEKK - Encyklopedie laboratorní medicíny pro klinickou praxi 2012

Citrulin

Citrulin



S_Citrulin

Citrulin (S; látková konc. [µmol/l] *)
Citrulin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-HPLC)
Citrulin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)
Citrulin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-TLC)

P_Citrulin

Citrulin (P; látková konc. [µmol/l] *)
Citrulin (P; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)

U_Citrulin

Citrulin (U; látková konc. [µmol/l] *)

DU_Citrulin

Citrulin (dU; látkový tok [µmol/d] *)

CSF_Citrulin

Citrulin (Csf.; látková konc. [µmol/l] *)


Citrulin (S; látková konc. [µmol/l] *)

Citrulin (S; látková konc. [µmol/l] *)
01381

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
2 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.


Viz též:
Citrulin
S
*
Látková koncentrace



Citrulin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-HPLC)

Citrulin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-HPLC)
01382

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Před analýzou sérum deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
2 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.


Viz též:
Citrulin
S
Chromatografie-HPLC
Látková koncentrace



Citrulin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)

Citrulin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)
01383

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Před analýzou sérum deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
2 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.


Viz též:
Citrulin
S
Chromatografie-IEC
Látková koncentrace



Citrulin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-TLC)

Citrulin (S; látková konc. [µmol/l] chromatografie-TLC)
01384

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Součást vyšetření spektra aminokyselin. Pro stanovení je vhodnější plazma.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Před analýzou sérum deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
2 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat odseparované sérum, vzorek zamrazit.


Viz též:
Citrulin
S
Chromatografie-TLC
Látková koncentrace



Citrulin (P; látková konc. [µmol/l] *)

Citrulin (P; látková konc. [µmol/l] *)
01379

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou
Pokyny k odběru vzorku:
Vhodným antikoagulans je heparin, EDTA. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Separaci plazmy centrifugací provést co nejdříve.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
2 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat po odseparování plazmy, vzorek zamrazit.


Viz též:
Citrulin
P
*
Látková koncentrace



Citrulin (P; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)

Citrulin (P; látková konc. [µmol/l] chromatografie-IEC)
01380

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast s protisrážlivou úpravou
Pokyny k odběru vzorku:
Vhodným antikoagulans je heparin, EDTA. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Separaci plazmy centrifugací provést co nejdříve. Před analýzou plazmu deproteinovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
2 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Skladovat po odseparování plazmy, vzorek zamrazit.


Viz též:
Citrulin
P
Chromatografie-IEC
Látková koncentrace



Citrulin (U; látková konc. [µmol/l] *)

Citrulin (U; látková konc. [µmol/l] *)
01385

Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
2 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.


Viz též:
Citrulin
U
*
Látková koncentrace



Citrulin (dU; látkový tok [µmol/d] *)

Citrulin (dU; látkový tok [µmol/d] *)
01375

Materiál: Moč
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Stanovení je nejvhodnější provádět z 12-ti hodinového, popř. 24 hodinového sběru moče. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 24 h
2 - 8 °C: 5 d
-20 °C: 5 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.


Viz též:
Citrulin
dU
*
Látkový tok



Citrulin (Csf.; látková konc. [µmol/l] *)

Citrulin (Csf.; látková konc. [µmol/l] *)
08549

Materiál: Likvor
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Zabránit příměsi krve. Delší transport v chladu. Součást vyšetření spektra aminokyselin.
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 24 h při doporučené teplotě 4°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 8 h
2 - 8 °C: 24 h
-20 °C: 1 r
Poznámka ke stabilitě:
Vzorek skladovat zamrazený.


Viz též:
Citrulin
Likvor
*
Látková koncentrace