SEKK - Encyklopedie laboratorní medicíny pro klinickou praxi 2012

Hemoglobin A1

Hemoglobin A1



HB(B)_Hemoglobin A1

Hemoglobin A1 (Hb(B); látkový podíl [1] *)


Hemoglobin A1 (Hb(B); látkový podíl [1] *)

Hemoglobin A1 (Hb(B); látkový podíl [1] *)
09267

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo, plast s protisrážlivou přísadou - soli EDTA
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 2 h při doporučené teplotě 20°C.
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Po přijetí krve je nejlepší ihned připravit hemolyzát, který lze v případě potřeby i zamrazit. Krev lze uchovat při 4-8 °C 48 hodin.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 2 h
-20 °C: 4 týden
-70 °C: 16 týden
Poznámka ke stabilitě:
Jedná se o stabilitu hemolyzátu.


Viz též:
Hemoglobin A1
Hemoglobin(B)
*
Látkový podíl