SEKK - Encyklopedie laboratorní medicíny pro klinickou praxi 2012

Cholesterol HDL

Cholesterol HDL



S_Cholesterol HDL

Cholesterol HDL (S; látková konc. [mmol/l] *)

P_Cholesterol HDL

Cholesterol HDL (P; látková konc. [mmol/l] *)


Cholesterol HDL (S; látková konc. [mmol/l] *)

Cholesterol HDL (S; látková konc. [mmol/l] *)
02035

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo nebo plast bez úpravy
Pokyny k odběru vzorku:
Odběr nalačno, vhodná doba lačnění je 12 hodin. Delší použití manžety je nevhodné.
Maximální čas od získání do zpracování vzorku je 3 h při doporučené teplotě 20°C.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 1 d
2 - 8 °C: 1 týden
-20 °C: 12 týden


Viz též:
Cholesterol HDL
S
*
Látková koncentrace



Cholesterol HDL (P; látková konc. [mmol/l] *)

Cholesterol HDL (P; látková konc. [mmol/l] *)
02033

Materiál: Krev
Odběr do: Sklo, plast s protisrážlivou přísadou - EDTA
Pokyny k předanalytické úpravě vzorku:
Do dvou hodin centrifugovat a separovat.
Stabilita vzorku: 18 - 26 °C: 12 h
2 - 8 °C: 9 d
-20 °C: 12 týden


Viz též:
Cholesterol HDL
P
*
Látková koncentrace